Beddengoed, Inspiratie, Weetjes

10 Tips om beter te slapen

Slapen kan wonderen verrichten… Helaas slaapt niet iedereen altijd even lekker. Lees onze 10 tips om de kwaliteit van je slaap te verhogen – en zo je gezondheid en je leven te verbeteren.

Tip 1: Investeer in een comfortabel slaapsysteem. Zorg voor een goed bed, dekbed, hoofdkussen en beddengoed. Om goed te slapen moet je wel lekker liggen! Let bij beddengoed op het materiaal waarvan het gemaakt is. Dekbedovertrekken van katoen ventileren veel beter dan overtrekken gemaakt van polyester. Hetzelfde gaat op voor dekbedden en hoofdkussens. Natuurproducten ademen beter dat synthetische dekbedden die wat broeieriger kunnen aanvoelen. Zowel bij dekbedden als hoofdkussens zit er veel verschil in eigenschappen en zal je moeten uitvinden wat voor jou geschikt.

Dekbedovertrek Pink Blossom https://badgoed.com/winkel/slaapkamer/walra-dekbedovertrek-pink-blossom/

Tip 2: Zorg voor voldoende blootstelling aan natuurlijk daglicht overdag Het lijkt bizar, maar daglicht heeft erg veel invloed op je slaapkwaliteit. Je ogen spelen een belangrijke rol bij dit hele proces. Je ogen moeten voldoende daglicht opvangen wil je lichaam cortisol produceren. Het waakhormoon Cortisol houdt ons wakker en Melatonine maakt ons slaperig. Als je overdag niet voldoende lichtinval hebt, dan is het niet zo vreemd als je minder energiek bent, en dus minder productief bent. Daarnaast heeft dit grote invloed op je nachtrust omdat je hele ritme of biologische klok er door verstoord raakt.

Tip 3: Laat smartphones, laptops en tv’s weg uit de slaapkamer Beperk kunstmatig licht in de avond! Smartphones zijn onmisbaar geworden en zorgen voor het nodige amusement en afleiding. Maar beperk dit, want het kunstmatig blauw licht uit beeldschermen brengen je uit balans. Dim je lichten ongeveer een uur voor het slapen gaan zodat de aanmaak van het slaaphormoon melatonine door het lichaam wordt bevorderd.

Tip 4: Zorg voor een schone lucht en voldoende ventilatie in je slaapkamer. Als alle ramen dicht zitten is er geen toevoer meer van frisse lucht (en dus zuurstof). Laat altijd een raam open of op een kiertje.

Tip 5: Probeer een regelmatige tijd voor het opstaan aan te houden, ook in het weekend

Tip 6: . Weet wat dat slaapmutsje betekent Vermijd alcohol- of cafeïnehoudende dranken en nuttig geen zware maaltijd in de uren voor het slapen gaan. Alcohol heeft een interessante uitwerking op slaap. Als je hebt gedronken val je sneller in slaap. Tegelijkertijd is de kwaliteit van je slaapt (hoe diep je slaapt) veel lager.

Dekbedovertrek Square nights
https://badgoed.com/winkel/slaapkamer/walra-dekbedovertrek-square-nights/

Tip 7: 16. Kalmeer jezelf met de juiste drank Koffie voor het slapengaan is dus niet slim. En dat geldt ook voor thee van theeblaadjes. Maar kruidenthee is juist een heel goed idee. Er zijn verschillende soorten kruidenthee die je helpen kalmeren, waaronder: Kamillethee en Rooibos. Neem het drinken van thee op in je avondroutine. Maar let op, houd wat tijd vrij (1,5 uur) tussen de thee en je bedtijd. Anders moet je je nacht onderbreken voor een toiletbezoek.

Tip 8: Een actieve levensstijl Bijvoorbeeld door overdag voldoende te sporten, bevordert een goede nachtrust. Je kunt het beste niet vlak voor het naar bed gaan sporten of op een andere manier erg actief zijn (zo’n 2 a 3 uur voor het slapen).

Tip 9: Melk, kersen en bananen Sommige voeding bevordert de aanmaak van melatonine (slaaphormoon). Voorbeelden hiervan zijn kersen, melk en bananen. Dat een kop warme melk voor het naar bed gaan goed is voor de slaap, is dus geen fabel!

ip 10: Ontspan Een warme douche, of beter nog een warm bad nemen ‘s avonds helpt je te ontspannen en lekker te slapen. Verwen jezelf nog voor je naar bed gaat met de Walra body & soul collectie.

Dekbedovertrek Touch of Gold
https://badgoed.com/winkel/slaapkamer/walra-dekbedovertrek-touch-of-gold/

Add a Comment